رئیس جامعه متخصصان داخلی ایران با تایید خطرناک بودن پارازیتها و افزایش مرگ روستائیان به دلیل تشخیص دیرهنگام سرطان، از ازدیاد عفونتهای هلیکوباکتر در معده ایرانیان و رشد سرطان معده خبر داد و گفت: پزشک نباید نگاهش به جیب بیمار باشد.
به گزارش تسنیم، ایرج خسرونیا در نشست خبری بیست و پنجمین کنگره سالیانه متخصصان داخلی ایران با تایید خطرناکی پارازیتها تا اعلام افزایش مرگ در روستائیان ایران به دلیل تشخیص دیرهنگام بیماری سرطان اظهار داشت: سرطانها به دلیل شیوع بالا در کشور یکی از موضوعات اصلی این کنگره است. سال ۶۸ افراد کمی به سرطانها مبتلا بودند و علت آن راههای تشخیصی سرطان و طول عمر افراد بود زیرا در آن زمان افراد با سن کمی زندگی میکردند و عمده سرطانها در سنین ۵۰ به بالا خود را نشان میدادند.
هنوز برخی سرطانها ناشناخته اند
وی افزود: هنوز هم برخی سرطانها ناشناخته هستند به همین دلیل تعداد مرگ و میرهای ناشی از سرطانها در کشور ما از کشورهای دیگر بیشتر است و این مسئله در روستاها بیشتر است زیرا تشخیص دیرهنگام صورت میپذیرد، براین اساس مرگ بیماران روستایی افزایش یافته است.
رتبه نخست سرطان سینه در زنان و سرطان پوست در مردان
رئیس جامعه متخصصان داخلی ایران با اشاره به افزایش سرطان سینه در زنان اظهار داشت: متأسفانه سرطان سینه در زنان و سرطان پوست در مردان حرف اول را میزند. در کشور ما زنان با درمانهای خانگی و خود درمانی کار را پیش میبرند و برای بررسی به پزشک مراجعه نمیکنند این در حالی است که باید هر ۶ ماه یک بار به پزشک مراجعه کنند تا چنانچه به این بیماری مبتلا یا مستعد آن هستند اقدامات درمانی صورت پذیرد.براین اساس ۲۳ درصد سرطانها مربوط به پوست، ۱۴ درصد دستگاه گوارش و بین ۳۰ تا ۳۲ درصد سرطانها نیز مربوط به سینه است.
افزایش سرطان مری به دلیل استفاده از ناس در مناطق شمالی کشور
وی افزود: سرطانهای دستگاه گوارش به دلیل تغییر رژیم غذایی در کشور در حال افزایش است. استفاده از ناس در مناطق شمالی کشور موجب افزایش سرطان مری شده است به کار بردن داروهای زیاد و خود درمانی عامل ایجاد سرطانهای گوارش در کشور ما است. همچنین خوردن مسکنها موجب تحریف سیستم گوارش میشود که موجب زخم معده و در نهایت سرطان معده میشود.
افزایش عفونتهای هلیکوباکتر در معدههای ایرانیان و رشد سرطان معده
رئیس جامعه متخصصان داخلی ایران عنوان داشت: عفونتهای هلیکوباکتر موجب سرطان معده و اثنیعشر میشود. رعایت اصول بهداشتی با جدا کردن ظروف، استفاده از وسایل شخصی مانند مسواک و حوله میتواند جلوی این بیماریها را بگیرد. همچنین برخی از این بیماریها با دست دادن و استفاده از وسایل مشترک انتقال می یابد.
آمار دقیقی از سوی وزارت بهداشت مبنی بر تأثیر منفی امواج بر جسم منتشر نمیشود
خسرونیا درباره تأثیر پارازیتها و امواج رادیویی بر بدن عنوان کرد: متأسفانه یکی از عوامل ایجاد سرطان در آشپزخانهها وجود دارد. استفاده از مایکروویو و آنتنهایی که تلفنهای همراه روی پشتبام زدهاند میتوانند موجب ابتلا به سرطان شود. این نکته را نیز باید مدنظر قرار داد که تأثیر امواج برای یک نوزاد با یک ورزشکار فرق میکند و به فاصله شخص با امواج نیز بستگی دارد، ولی هنوز آمار دقیقی از سوی مراکز بهداشتی و درمانی و وزارت بهداشت مبنی بر تأثیر منفی امواج بر جسم منتشر نشده است.
خسرونیا ادامه داد: اثر مخرب امواج به طول موج بستگی دارد و هر چه کوتاهتر باشد بدتر است. همچنین کسانی که نسبت به استفاده از اینترنت وایرلس در خانه نگران هستند باید بدانند که خطر استفاده از آن به دلیل طول موج بالا کمتر است.
وی با اشاره به ابلاغیه دستورات رهبر معظم انقلاب در زمینه سلامت گفت: ایشان از مسئولان خواستهاند تا مشکلات سلامت جامعه را حل کنند که بررسی وضع بیمهها یکی از توصیههای ایشان به مسئولان است.
پزشک نباید نگاهش به جیب بیمار باشد
خسرونیا عنوان کرد: در این راستا هر کس نمیتواند طبیب باشد و برای ارضای مسائل مادی خود به طبابت روی آورد. پزشک نباید نگاهش به جیب بیمار باشد، پزشکان باید مانند حکیمان قدیم باشند.
پرهیز از مصرف جوشاندهها و آنتیاسیدها/هر درد معدهای به علت زخم معده نیست
رئیس جامعه متخصصان داخلی ایران با انتقاد نسبت به استفاده از جوشاندهها و آنتیاسیدها به عنوان درمانهای خانگی و خود درمانی اذعان داشت: متأسفانه برخی افراد به جای مراجعه به پزشک از جوشاندهها و آنتیاسیدها مانند راینیتدین استفاده میکنند. بنابراین این عزم عمومی را میطلبد و رسانهها باید در خصوص آگاهی مردم نسبت به عفونت معده و سیستم گوارش به عموم جامعه آگاهی برسانند. هر درد معدهای به علت زخم معده نیست که بخواهیم از درمان این عارضه استفاده کنیم.
پانکراس، بدترین نوع سرطان در ایران
رئیس جامعه متخصصان داخلی ایران استعمال دخانیات را مهمترین عامل ابتلا به سرطان پانکراس عنوان کرد و افزود: استعمال دخانیات مهمترین عامل ابتلا به سرطان پانکراس است که بدترین نوع سرطان در ایران است.
تمام دستفروشها و باجههای روزنامه فروشی کشور سیگار میفروشند
وی بیان داشت: همچنین سرطان مثانه در افراد سیگاری بیشتر از سایر افراد دیده میشود. متأسفانه تمام دستفروشهای ما سیگار میفروشند و باجههای روزنامه فروشی نیز به جای باقی پول سیگار میدهند. درحالیکه در خارج از کشور مکانهای مخصوصی برای فروش سیگار وجود دارد، استعمال قلیان یکی دیگر از عوامل ایجاد سرطان است. دود قلیان حاوی مواد سرطانزا است و قارچ موجود در آن موجب عفونت سیستم تنفسی میشود.
۴۰۰ هزار مبتلا به سرطان در کشور
رئیس جامعه متخصصان داخلی ایران از ۴۰۰ هزار نفر مبتلا به سرطان خبر داد و افزود: آمار وزارت بهداشت در سال ۸۸ نشان میدهد که حدود ۹۸ هزار فرد مبتلا به سرطان در کشور شناسایی شده و پیشبینی میشود، سالانه ۹۰ هزار مورد مثبت و حدود ۴۰۰ هزار نفر مبتلا به سرطان داشته باشیم.
خسرونیا در خصوص علل ابتلا به سرطانها گفت: رژیم غذایی نامناسب، عدم تشخیص به موقع، استعمال دخانیات، ژنتیک و افزایش سن مهمترین علل ابتلا به سرطانها هستند. به طور کلی ۱۳۲ نفر در هر صد هزار نفر از مردان و ۱۲۳ نفر در هر صد هزار نفر از زنان ایرانی به سرطان مبتلا میشوند. براین اساس از وزارت بهداشت، سایر وزارتخانهها و مجلس در خواست داریم تا با عزم راسخ و اختصاص بودجه کافی به تشخیص و درمان بیماریها بپردازند.
عدالت در سلامت در درمان سرطان تعریف میشود
رئیس جامعه متخصصان داخلی ایران ادامه داد: عدالت در سلامت در درمان سرطان خلاصه میشود، یعنی دارویی که در تهران مصرف میشود به راحتی در اختیار تمام افراد جامعه در سراسر کشور نیز قرار گیرد. متأسفانه ۱۴ درصد سرطانها در سال به مرگ ختم میشود، اما در کشورهایی مانند آمریکا، کانادا و ژاپن به دلیل تشخیص به موقع این میزان زیر ۱۰ درصد است. بسیاری از سرطانها قابل پیشگیری است در صورتی که افراد از رژیم غذایی مناسب، میوه، سبزی و لبنیات استفاده کنند می توانند جلوی ۴۰ درصد سرطانها را بگیرند.
با انجام یک آزمایش خون ساده و ثبت نام در بانک جهانی اهدا سلول بنیادی خون از
طریق
http://iscdp.tums.ac.ir (واقع در بیمارستان شریعتی تهران)به نجات جان بیماران
وخیم خونی(عموما کودکان)بشتابیم